kurk2-300x244

Actie hergebruik kurk

Het is ons gelukt om een bedrijf te vinden die de kurken kan en wil gebruiken. Dus het recyclen van kurk gaat gewoon DOOR.

Bekker’s Schoenen doet mee aan recycling van (wijn)kurken. Dit mogen natuurlijk wijn kurken zijn, maar ook onderzetters van kurk of andere voorwerpen van kurk. De kurk wordt gewassen en vermalen en zodoende hergebruikt in de productie van o.a. kurken voetbedden, maar ook voor kurken isolatieplaten, pakkingen bij motoren, enz. Let op uitsluitend ECHTE kurken zijn geschikt, niet de plastiek imitatie kurken! Dit laatste is natuurlijk plastiek. Graag helpen wij mee aan recyclen van kurk en daarvoor staat er voor in de winkel een doorzichtige ton waarin U de kurken in kunt doen. Wij zien mensen met een handje vol kurken, soms met een plastiek zakje vol kurken maar ook soms een vuilniszak deels vol met kurken.

kurk1-300x244

 

Piedro certificaat

Bekker’s Schoenen heeft het Piedro certificaat behaald. Dit staat borg voor de hoogst aangeschreven opleiding in de kinderschoenenbranche, met studievakken als anatomie, orthopedie en fysiologie, alsmede de praktijk van pasvormtechniek, verkoopadvisering en voet meten. Bekker’s Schoenen heeft het Piedro certificaat behaald. Dit staat borg voor de hoogst aangeschreven opleiding in de kinderschoenenbranche, met studievakken als anatomie, orthopedie en fysiologie, alsmede de praktijk van pasvormtechniek, verkoopadvisering en voetmeten.

opleiding

Opleiding schoenwinkelier:

Een minimale basis-opleiding voor het werken in de betere schoenenzaak.

Opleiding schoenconsultant:

Een verdieping op het gebied van pasvorm en voeten.  Naast de basisvakken alle aandacht voor pasvorm, anatomie, pathologie.

Opleiding schoentherapeut:

Een specifieke invalshoek die zich vooral richt op voet, schoen, mens, correctiezolen en alles wat daarmee samenhangt.

congressen

Congressen:

Regelmatig worden er congressen gevolgd op het gebied van podologie. Deelnemers zijn o.a. podotherapeuten, fysiotherapeuten, pedicures, huisartsen en de meer gespecialiseerde schoenwinkelier. Bijv. het congres “Voet- en enkelklachten bij reumatische aandoeningen”, gehouden in 2002 op de Technische Universiteit te Enschede.